Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο κατσουριδης αντιπροτείνει λύση της μικτής οικονομίας




Κοινός παρονομαστής των επιτυχιών της Κύπρου διαχρονικά ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι η μικτή οικονομία και ο συνδυασμός των συμφερόντων τάξεων και ομάδων του λαού, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης.
Μιλώντας σε σεμινάριο της ΠΟΓΟ, ο κύριος Κατσουρίδης υπογράμμισε ότι τα μέτρα και οι πολιτικές πρέπει να στηρίζονται στην κοινά αποδεκτή αρχή ότι ο καθένας συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κρίσεων ανάλογα με τις δυνατότητες του.
Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή για φορολόγηση του πλούτου και όσων έχουν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες.
Παρά τις πιέσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ να τεθούν οι προτάσεις αυτές προς συζήτηση, πρόσθεσε, ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Το ότι η ηγεσία της αριστεράς περιμένει σήμερα από τους αστούς να συγκατανεύσουν  για να πληρώσουν φόρους  και να αναλάβουν το μερίδιο τους από τα βάρη της κρίσης αποδεικνύει πως βρίσκεται έτη Φώτος μακριά από την πραγματικότητα. Την στιγμή που  το κεφαλαίο  είναι οργανωμένο και συντονισμένο διεθνώς, ελέγχει τις κυβέρνησης και τους κρατικούς - αστικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων  και επιβάλει πολιτικές λιτότητας, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην πεινά την εξαθλίωση και την μιζέρια την στιγμή που το κεφαλαίο εξαπολύει τις φασιστικές ορδές στους δρόμους Η ηγεσία του Ακελ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ζει στον κόσμο της

Η πολιτική της μικτής οικονομίας έχει τελειώσει από την δεκαετία του 80 Η πολιτική της μικτής οικονομίας ήταν η απάντηση του καπιταλισμού  στην επέκταση του σοσιαλισμού (παρά την σταλινική του παραμόρφωση) μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.
Μετά την κατάρρευση των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού  ο καπιταλισμός δεν είχε ανάγκη αυτήν την πολιτική. την αντικατέστησε με αυτήν που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του καλύτερα , τον νεοφιλελευθερισμό.

Ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί η κρίση  είναι να περάσουν οι  τράπεζες  τα μονοπώλια και οι βασικοί τομείς της οικονομίας στα χέρια του κράτους κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο
Για να γίνονται οι επενδύσεις και η ανάπτυξη στην βάση των αναγκών της κοινωνίας και όχι του κέρδους. Αυτό όμως σημαίνει αγώνας για Σοσιαλισμό ,χρειάζεται η εργατική τάξη να οργανωθεί στις γειτονιές και να κατεβεί στους δρόμους

Με την πιο πάνω προσέγγιση της η ηγεσία του Ακελ αποδεικνύει πως έχει εγκαταλείψει την βασική μαρξιστική αρχή .Την ταξική πάλη. Και οδηγά την εργατική τάξη στην ταξική σύγκρουση ιδεολογικά αφοπλισμένη  με αυτό τον τρόπο γίνεται και αυτή μέρος της  αιτίας της κρίσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου