Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ακελ κατρακυλα θεσεων και αρχων


Την ίδια στιγμή που γίνεται φανερός ο ρόλος οι τραπεζών η κυβερνήσει του Ακελ
Ετοιμάζεται να κηρύξει την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ουσιώδη υπηρεσία για να την σταματήσει. 
Με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης
το Ακελ απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν. Ξεχνώντας  ποίος δημιούργησε την κρίση και παρασιωπώντας το ότι  πρόκειται για  μια κρίση του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ που ήλθε για να μείνει και για πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος..
  Την ίδια στιγμή   η κυβέρνηση του Ακελ υπόσχεται να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα . αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά που θα μαζέψει από τις περικοπές στους μισθούς των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας  των δημοσίων υπάλληλων και  τις κοινωνικές παροχές προορίζονται για να στηρίξουν τις τράπεζες δηλαδή να γίνουν κέρδη των τραπεζών.
  Έτσι το Ακελ αντί να αρπάξει την ευκαιρία  και να προχωρήσει στην κρατικοποίηση των τραπεζών προσπαθεί να στηρίξει τον καπιταλισμό παίζοντας το παιχνίδι της αστικής τάξης προετοιμάζοντας της έτσι το έδαφος για να επιτεθεί αύριο η ίδια η αστική τάξη στους εργαζόμενους , γιατί ήδη η αστική τάξη προετοιμάζεται να κηρύξει σε ουσιώδεις υπηρεσίες μια σειρά από τομείς της οικονομίας με στόχο να  απαγορεύσει τις απεργίες
Αντί να αντεπιτεθεί στη αστική τάξη επιχειρηματολογώντας πως ναι ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας οι τράπεζες τα τσιμεντοποιεια και τόσα αλλά είναι ουσιώδεις υπηρεσίες και πρέπει να περάσουν στα χέρια του κράτους  παίζει το παιχνίδι της

Το Ακελ όπως όλα τα αριστερά κόμματα που προσπάθησαν να στηρίξουν τον
καπιταλισμό βρίσκεται σήμερα σε πορεία υποχώρησης θέσεων και αρχών. αυτή η πορεία έχει ήδη φέρει το εργατικό κίνημα σε δύσκολη θέση  Από αυτή την θέση το εργατικό κίνημα θα βγει μόνο μέσα από εργατικούς και λαϊκούς αγώνες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου