Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Σύλληψη Νίκου Φωτόπουλου! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Σύλληψη Νίκου Φωτόπουλου! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Δευτέρα 8/10, 11.00 πμ, Ευελπίδων
Κατηγορία: ΔΕΚΟ, Καταστολή/Δικαιώματα
Της Ελένης Μήτσου


Κοντά στα μεσάνυχτα, χτες βράδυ τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, το οποίο είχαν συμβολικά καταλάβει συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και συνέλαβαν τον πρόεδρο του σωματείου της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, κι άλλους συνδικαλιστές κι εργαζόμενους.

Η κατάληψη του Κέντρου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε στόχο να συλλεχθούν, να φωτοτυπηθούν και να δημοσιοποιηθούν αποδεικτικά στοιχεία σε σχέση με το χαράτσι που σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:

«συνιστούν τεράστιο ηθικό σκάνδαλο και εμπαιγμό απέναντι στο λαό και κυρίως στους φτωχούς και ανέργους συνανθρώπους μας, αλλά πιθανότατα και νομικό σκάνδαλο ως προς άλλες πτυχές της υπόθεσης…»

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις και δημοσιεύματα(1) οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ ήθελαν να δημοσιοποιήσουν στοιχεία που αποδείκνυαν πως οι μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν το χαράτσι των ακινήτων με έκπτωση 30%-50% (!), καθώς και ότι υπάρχουν άτομα που έχουν δηλώσει τις κατοικίες τους ως επαγγελματική στέγη για να μην πληρώσουν το φόρο.

Αργά χτες το βράδυ συλλήφθηκαν 18 συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Φωτόπουλος με την κατηγορία της «διατάραξης κοινής ειρήνης». Σήμερα θα οδηγηθούν στις 11.00 στον εισαγγελέα.

Ο Ν. Φωτόπουλος έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο κυβέρνησης και ΜΜΕ μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του για την αναγκαιότητα καταλήψεων και επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών μέχρι να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Από τη μεριά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχουμε αυτή την περίοδο τις πιο μαχητικές προτάσεις δράσης  για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, θέσεις που δεν υιοθετούνται καν από τα κόμματα της μαζικής Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Αυτές τις θέσεις πρέπει να τις υπερασπιστούμε. Συγκεντρωνόμαστε γι’ αυτό το σκοπό στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων.

___________________________
1 Δείτε σχετικά:

http://www.genop.gr/

www.ethnos.gr/article.asp

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου