Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η Τρόικα, η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και η αντιμετώπιση της.



Σε παρατήρηση βουλευτών ότι  το κλιμάκιο(της Τρόικας) δεν προβαίνει σε αναφορά  για μέτρα ανάπτυξης η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Η δουλεία των τεχνοκρατών δεν είναι να υποβάλλει προτάσεις ανάπτυξης «αλλά εισηγούμαστε τέτοια μέτρα περισυλλογής που θα μπορούσαν να προσελκύσουν υποψήφιους επενδύτες». (από την συνάντηση της τρόικας με τους βουλευτές της επιτροπής οικονομικών. Φιλελεύθερος 28 Ιουλ.2012)
Η πιο πάνω αναφορά αποτελεί επιβεβαίωση αυτού που είναι γνωστό και ολοφάνερο από την μέχρι σήμερα δράση της Τρόικας στις διάφορες χώρες. Αποτελούν ένα μηχανισμό επιβολής μείωσης των μισθών και των κοινωνικών παροχών έτσι που να προσελκυσθούν υποψήφιοι επενδύτες. Αποτελούν ένα όργανο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.
Μαζί με τους τροικανους, που είναι η επίσημη έκφραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουμε και τους ,ντόπιους εκπρόσωπους της  αστικής τάξης .Τον Δημοκρατικό Συναγερμό τον Νικόλα Παπαδόπουλο τα Μ.Μ.Ε που τους εκφράζουν ,Φιλελεύθερος, Πολίτης ,Σιγμα,Αντ1 ,αλλά και Δικό , Εδεκ, Ευρωκο όλους σαν μια Συγχορδία να φωνάζουν. Πάρτε μέτρα, πρέπει να παρθούν μέτρα, Το Ακελ φταίει για τα χαλιά της οικονομίας που δεν έπαιρνε μέτρα, Το Ακελ  που χρυσοπληρώνει τους ξένους, Κάθε ξένος παίρνει τουλάχιστον 1500 Ευρω ,ζούσαμε πέρα από τις δυνατότητες μας....Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο. Μια κατά μέτωπο επίθεση που στόχο έχει να κρύψει την κατάρρευση του παγκόσμιου καπιταλισμού και να φορτώσει τα βάρη της κατάρρευσης του Κυπριακού καπιταλισμού στην Αριστερά και τους εργαζόμενους .
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ,η ηγεσία του Ακελ και τα συνδικάτα δυστυχώς δεν έχουν αντιτάξει αποτελεσματική απάντηση. Προσπαθούν να διατηρήσουν κλίμα ταξικής συνεργασίας για να μην επηρεαστεί δήθεν η οικονομία. Προσπαθούν να βρουν δανειστές και επενδύτες για να σώσουν τον Κυπριακό καπιταλισμό, Την ίδια ώρα που οι επενδύτες περιμένουν την Τρόικα να μειώσει τους μισθούς για να επενδύσουν. Προσπαθούν να πείσουν τους Καρχαρίες της Ε Ε και του Παγκόσμιου καπιταλισμού πως τα μέτρα λιτότητας από μόνα τους είναι καταστροφή.
Η πιο πάνω αντίδραση από μόνη της δεν μπορεί να αποτρέψει το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στους ωμούς των εργαζόμενων , ήδη στην κοινωνία έχει περάσει σε σημαντικό βαθμό η προπαγάνδα της αστικής τάξης και γιαυτο ευθύνεται το Ακελ.  Για να αντιμετωπισθεί η επίθεση της τρόικας και της δεξιάς η Αριστερά χρειάζεται να εξοπλισθεί με ένα πρόγραμμα που… 
Να ξεσκεπάζει  τις εύθηνες του παγκόσμιου και ντόπιου καπιταλισμού για την κρίση
Να έχει σαν στόχο την κρατικοποίηση των τραπεζών και των βασικών μονοπωλίων κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο .(Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουν να γίνουν δυνατές οι επενδυσεις,οταν θα γίνουν με κριτήριο το κοινό όφελος και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών)
Να συντονίστει με τους αγώνες των εργαζόμενων σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.(Όταν το κεφαλαίο είναι οργανωμένο και δρα σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική  απάντηση από τους Εργαζόμενους μόνο σε τοπικό επίπεδο)
Να προτείνει ένα πειστικό μοντέλο Σοσιαλιστικής διακυβέρνησης στηριγμένο στην Εργατική Δημοκρατία τον κοινωνικό έλεγχο και τον πολυκομματισμό που να αντικαταστήσει την Αστική Δημοκρατία.
Να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους συνταξιούχους ,και τις άλλες κοινωνικές ομάδες ,ενάντια στην λαίλαπα του καπιταλισμού, για την εφαρμογή όλων των πιο πάνω
Αυτά είναι τα καθήκοντα που πέφτουν στους ωμούς της Αριστεράς την επόμενη περίοδο. η πορεία της θα κριθεί από την ικανότητα της να ανταποκριθεί στα πιο πάνω καθήκοντα.

                                                                                                                         





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου