Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η Δρασυ-Eylem είναι η καλύτερη επιλογή που υπάρχει μπροστά στον κάθε εργαζόμενο.

Η Δρασυ-Eylem είναι η καλύτερη επιλογή που υπάρχει μπροστά στον κάθε εργαζόμενο.
Ζούμε στην εποχή της μεγαλύτερης ταξικής επίθεσης τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνία από εποχής β παγκοσμίου πολέμου.
Η Αστική τάξη έχει μετατραπεί σε παρασιτική και όχι μόνο συνειδητά δημιουργεί ανέργους αστέγους και πεινασμένους για αυξήσει τα κέρδη της, άλλα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και τον φασισμό .Στην Ουκρανία έχουμε την πρώτη νεοναζιστική κυβέρνηση με τις ευλογίες  Ε.Ε και ΗΠΑ.
Οι πολιτικές της διαχείρισης του καπιταλισμού προς όφελος των εργαζομένων που ακλούθησαν οι Σοσιαλδημοκράτες άλλα και η παραδοσιακή αριστερά αποδεικνύονται ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν αύτη την επίθεση και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων ,της κοινωνίας ,και να διασφαλίσουν την δημοκρατία.
το ψηφοδέλτιο της Δρασυ-Eylem φιλοδοξεί να προσφέρει ένα πολίτικο πρόγραμμα που να δίνει απαντήσεις σε αυτή την επίθεση.
Μπροστά στη επίθεση του τραπεζικού-χρηματιστηριακού κεφαλαίου απαντά με το αίτημα της Κρατικοποίησης-κοινωνικοποιήσης του τραπεζικού συστήματος ώστε να γίνει δυνατός ο σχεδιασμός της οικονομίας με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Αμφισβητεί το χρέος που οι τραπεζίτες ,με τους πολιτικούς εκπροσώπους τους φόρτωσαν σαν κρατικό χρέος στους ώμους των εργαζομένων.Αυτό το χρέος αν δεν διαγράφει θα αποτελέσει τις αλυσίδες της υποδούλωσης των εργαζομένων για πολλές δεκαετίες.
Προβάλλει και προωθεί την συνεργασία Ε/κ και Τ/κ εργαζομένων σαν την μόνη βάση πάνω στην οποία θα μπορέσει να στηριχτεί ένας μελλοντικός διακανονισμός του Κυπριακού. 
Προβάλλει την αναγκαιότητα της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών κινημάτων προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της επίθεσης του κεφαλαίου και την δημιουργία μιας Σοσιαλιστικής Ευρώπης.
Με αυτό το πρόγραμμα  Η Δρασυ-Eylem βάζει τις βάσεις ώστε να δοθεί προοπτική αγώνα και ελπίδα στους συγχυσμένους και απογοητευμένους εργαζόμενους και μικρομεσαίους που στρέφονται προς τα αστικά πολιτικά μορφώματα όπως η συμμαχία πολιτών  το μήνυμα ελπίδας αλλά ακόμα χειρότερα το Ελαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου