Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η υποκρισία της άρχουσας τάξης και τα ορια της ηγεσίας του ΑΚΕΛ


Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η υποκρισία της άρχουσας τάξης και τα ορια της ηγεσίας του ΑΚΕΛ

Σύσσωμη η κυπριακή άρχουσα τάξη, εκπροσωπούμενη από τα κόμματα της Δεξιάς αλλά και στηριζόμενη από την ηγεσία του ΑΚΕΛ εκστρατεύει για να αντιμετωπίσει την επίθεση που της εξαπόλυσε η Γερμανική άρχουσα τάξη περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Για χρόνια οι offshore εταιρείες, τα ρώσικα, τα σερβικά και άλλα κεφάλαια βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο εκμεταλλευόμενα την χαμηλή φορολογία 10%,αντί του 25% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Η κυπριακή άρχουσα τάξη τους πρόσφερε χαμηλή φορολογία και άλλα ”κίνητρα” έτσι ώστε να τα προσελκύσει και να τα εκμεταλλευτεί, χωρίς να βάζει ζήτημα ούτε από που προέρχονται ούτε πως κερδίζονται.Οι Ρώσοι καπιταλιστές και οι εταιρείες τους εμπορεύονται κυρίως καύσιμα τα οποία αγοράζουν από την Ρωσία σε πολύ χαμηλές τιμές και τα οποία πουλούν σε κανονικές  και έτσι θησαυρίζουν. Τα λεφτά αυτά βγαίνουν στις πλάτες του Ρώσικου λαού και σε βάρος των Λαών του Αραβικού κόσμου, της Ασίας και της Αφρικής Με αυτό τον τρόπο η κυπριακή αστική τάξη έχει μετατραπεί σε δουλικό υπηρέτη που προσφέρει υπηρεσίες υποτέλειας στο ξένο κεφάλαιο.Υπολογίζεται ότι αύτη την στιγμή οι Ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες είναι γύρω στα 20-25 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ ο κύκλος εργασιών των Ρωσικών εταιρειών στην Κύπρο ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια.
Οι φορολογικοί παράδεισοι που έκτος από την Κύπρο υπάρχουν σε αρκετές χώρες του κόσμου(Μάλτα,Ουγγαρία,Λετονία,) .Αποτελούν μια εφεύρεση του κεφαλαίου διεθνώς εστί ώστε να δραστηριοποιείται χωρίς να μπορεί να το ελέγξει κανένας άλλα και να φοροδιαφεύγει συμβάλλοντας στην υπερσυσσωρευση κεφαλαίων στα χέρια λίγων κεφαλαιοκρατών και την δημιουργία της κρίσης.

Όταν το Ευρωπαϊκό και ειδικότερα το Γερμανικό κεφάλαιο μιλά για βρώμικο χρήμα εννοεί τα λεφτά που βγαίνουν μέσα από παράνομες συναλλαγές. Όπως τα ναρκωτικά η το παράνομο εμπόριο οπλών,άλλα και το μαύρο χρήμα που είναι τα αδήλωτα λεφτά.Όμως τόσο το παράνομο κεφάλαιο όσο και αυτό που μαζεύεται από “νόμιμες” συναλλαγές όπως είναι η κερδοσκοπία των χρηματιστήριων και η τοκογλυφία των τραπεζών ,παίζουν τον ίδιο αντιδραστικό ρολό.Το κεφάλαιο που συσσωρεύεται στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, παράνομα η”νόμιμα” αποτελεί σήμερα το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη – αφού δεν ξαναεπενδύεται στην πραγματική οικονομία και καταδικάζει για χρόνια τώρα εκατομμύρια εργαζόμενους και νεολαίους σε όλες τις χώρες και τις ηπείρους στην δυστυχία και στον θάνατο , είτε μέσα από τον πόλεμο και τα ναρκωτικά είτε μέσα από την φτώχεια και την εξαθλίωση.

.

Η κυπριακή άρχουσα τάξη αντιδρά εντελώς υποκριτικά πάνω στο ζήτημα. Όταν το διεθνές κεφάλαιο μέσα από την Τρόικα, και όχι μονό, εξαπέλυε επίθεση εναντία στους εργαζόμενους, συντασσόταν μαζί της διότι εξυπηρετούνταν τα συμφέροντα της που είναι η μείωση των μισθών και το κτύπημα του κοινωνικού κράτους.
Δεν αντέδρασε ούτε αντιδρά, αντίθετα συμμαχεί στην προσπάθεια να φορτωθούν δισεκατομμύρια του χρέους των τραπεζών στις πλάτες των εργαζόμενων. Χρέος , για το όποιο δεν ευθύνονται ούτε ωφελήθηκαν από αυτό οι κύπριοι εργαζόμενοι. Τώρα που η επίθεση με αφορμή το βρώμικο χρήμα θιγεί τα συμφέροντα της αντιδρά και μάλιστα με διεθνείς εκστρατείες.

Η επίθεση εναντία στην Κύπρο με την δικαιολογία του βρώμικου χρήματος έχει διπλό στόχο.
Να δικαιολογήσει την πιο γενική οικονομική επίθεση ενάντια στους κύπριους εργαζόμενους. Με τον ίδιο τρόπο δικαιολόγησαν την επίθεση ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους κατηγορώντας του για τεμπέληδες άλλα και την επίθεση εναντία στους εργαζόμενους των χωρών της περιφέρειας βάζοντας τους στην κατηγορία PIGS-γουρούνια. Από την άλλη να δημιουργήσει τις συνθήκες για την φυγή των κεφαλαίων από την Κύπρο προς στις χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης ώστε να τα εκμεταλλεύονται οι βορειοευρωπαίοι αστοί αντί οι Κύπριοι αστοί.Είναι γνωστό ότι στην Λεττονία δραστηριοποιούνται Γερμανικές τράπεζες που προσφέρουν στις ρωσικές εταιρείες παρόμοιες εξυπηρετήσεις με αυτέςπου προσφέρουν και οι κυπριακές.

Σε αυτήν την επίθεση η ηγεσία του ΑΚΕΛ αποδεικνύεται για ακόμα μια φόρα ότι αδυνατεί να απαντήσει. Αδυνατεί να ξεσκεπάσει τον ρόλο του Ρώσικου κεφαλαίου σε βάρος του Ρωσικού λάου, αντίθετα αφήνει να νοηθεί ότι τα κεφάλαια αυτά είναι καλύτερα από τα Ευρωπαϊκά.Αδυνατεί να ξεσκεπάσει τον ρόλο των φορολογικών παραδείσων,.ένας απο τους οποιους είναι και η Κύπρος. Συμμαχεί με την Κυπριακή αρχούσα τάξη ενάντια στην Γερμανική και εχεί Ξεχάσει ότι κάποτε έβαζε ζήτημα αύξησης της φορολογίας μέσα από την αύξηση του εταιρικού φόρου. Δημιουργα ψευδαισθησεις οσο αφορα τον ρολο της αστικης ταξης και της κυβερνησης Αναστασιαδη οτι δηθεν αγωνιζονται για τα συμφεροντα του Κυπριακου Λαου. Αδυνατεί να προτείνει και να προωθήσει την συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης αλλά και των ανατολικών χώρων σαν το μονό τρόπο για να σταματήσουν γενικά οι βρωμιές του διεθνούς κεφαλαίου ενάντια στους Λαούς των χώρων τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου