Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η κατάρρευση του καπιταλισμού


Παιδιά να πεινούν, άνεργοι που πληθαίνουν ,νεολαίοι χωρίς κανένα μέλλον άστεγοι που αυτοκτονούν ,.μικρομεσαίοι που προλεταριοποιουνται, προλετάριοι που εξαθλιώνονται ,αυτή είναι η εικόνα του σύγχρονου καπιταλισμού.Ο σύγχρονος καπιταλισμός το μονό που μπορεί να προσφέρει αποδώ και μπρος είναι η ένταση της πιο πάνω βαρβαρότητας.
Με την έναρξη της κρίσης οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του καπιταλισμού προσπάθησαν να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να τους φορτώσουν την κρίση φταίνε οι ξένοι και οι υψηλόμισθοι λένε. Με το βάθεμα της κρίσης όμως και με την ευθύνη του τραπεζικού συστήματος να γίνεται εμφανής τα επιχειρήματα τους κατάρρευσαν σε σημαντικό βαθμό.
Σήμερα προσπαθούν να πιαστούν από αλλά «επιχειρήματα»φταίει η κυβέρνηση και ο Χριστόφιας που δεν υπογράφει το μνημόνιο .Όχι μονό δεν τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο του μνημονίου και τα μετρά που προωθεί, αλλά αντίθετα είναι ένθερμοι υποστηριχτές ενός μνημονίου που να χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων . Με τον τρόπο αυτό όμως αυτοαναιρούνται και απογυμνώνονται γιατί γίνονται υποτελείς στα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου και αναλαμβάνουν τον ρολό του να επιβάλλουν τα σκληρότερα μέτρα που έχει ποτέ φανταστεί εργαζόμενος, μετρά που οδηγούν ένα αιώνα πίσω.
Με τον ίδιο τρόπο απογυμνώνεται και η Ευρωπαϊκή ένωση η όποια επιβάλλει τα μέτρα αυτά αφού πρώτα φορτώνει στους εργαζόμενους τα χρέη που δημιουργεί η κρίση του καπιταλισμού. Η Ευρωπαϊκή ένωση αποδεικνύεται ότι είναι ένας όμιλος καπιταλιστικών εθνικών ομάδων που μπροστά στην κρίση προσπαθεί η μια να επιβιώσει σε βάρος της άλλης.
Ο καπιταλισμός σε οικονομικό επίπεδο έχει μπει από το 2007 σε τροχιά κατάρρευσης ταυτόχρονα όμως καταρρέει και στις συνειδήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι αδύνατο γι αυτόν να ηγείται και να κυβερνά με το δημοκρατικό προσωπείο της προηγούμενης περιόδου προσφέροντας ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των κοινωνιών .Ο καπιταλισμός σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει καταρρεύσει ακόμα γιατί δεν υπάρχει πολιτική δύναμη να ηγηθεί του αγώνα των εργαζομένων για την αντικατάσταση του. Η δημιουργία αυτής της πολίτικης δύναμης είναι καθήκον του κάθε νεολαίου,αριστερού, εργαζόμενου που αντιλαμβάνεται το πιο πάνω γεγονός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου