Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
ΕΠΙΘΕΣΗ «ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ» ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
Εντυπωσιακά μεγάλο, μάλλον το μεγαλύτερο για τα ελληνικά δεδομένα, αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε, τηνΠαρασκευή (24/8) στην Αθήνα, με τη συμμετοχήσωματείων και οργανώσεων, με αφορμή, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του, την «καταγγελία περιστατικών ρατσιστικής και αστυνομικής βίας» στα πλαίσια των επιχειρήσεων «Ξένιος Δίας».
Οι πάνω από 5.000 διαδηλωτές, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ομόνοια, έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, παρέμειναν μπροστά από τη Βουλή για λίγη ώρα και αποχώρησαν ειρηνικά. Η αστυνομία, για να υποβαθμίσει τον παλμό και την μεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση έκανε λόγο για 3.000 διαδηλωτές.
Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατώνκαι η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
ΕΠΙΘΕΣΗ «ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ» ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
Χτες το απόγευμα η αντιπροσωπεία, που αποτελούταν από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β' ΑθήναςΒΚατριβάνου, τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΚωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζ. Άσλαμ, μετά την κατάθεση του ψηφίσματος, αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο. Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου βρισκόταν ο Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος κατευθυνόμενος προς το μέρος τους, άρπαξε τον Π. Κωνσταντίνου και τον Τζ. Άσλαμ, και τους προπηλάκιζε, μπροστά στους φρουρούς που δεν αντιδρούσαν.
Τότε παρενέβη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να σταματήσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος ετοιμαζόταν να της καταφέρει χτυπήματα. Τότε μόνο έγινε η παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ ο Δ. Κουκούτσης έβριζε και κλότσαγε τα μέλη της αντιπροσωπείας ενώ φεύγοντας συνέχιζε της απειλές.
Όπως καταδεικνύει το περιστατικό, η Χρυσή Αυγή για ακόμη μια φορά κάνει χρήση "καθεστωτικής"βίας προς μετανάστες και αριστερούς ακτιβιστές, και δεν διστάζει να το κάνει μέσα στο κτίριο της Βουλής. Δυστυχώς, έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι το πρόσωπο που τραβά τα αρνητικά φώτα της δημοσιότητας είναι εκλεγμένος βουλευτής, ο οποίος μη σεβόμενος το λειτούργημά του, μεταφέρει τηςσυμμορίτικες πρακτικές, προσπαθώντας να μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε ρινγκ.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε σχετικά με το περιστατικό ότι "μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο τουΚοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους."
Κυριακή 26 Αυγούστου 2012
Πηγη www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου